Jaap Jan Prikken

Visie

Ik heb ondervonden dat ondernemers die geen financiële achtergrond hebben, administratie ervaren als een vervelende bijkomstigheid bij het ondernemen. Ik kan voor ondernemers de financiële zaken op een betrouwbare en vooral transparante manier in kaart brengen. Ik verzorg een deugdelijke jaarrekening die voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. De kennis en ervaring heb ik opgedaan in mijn opleiding als accountant en in de verzorging van belastingaangiftes. Ik houd uiteraard de uiterste aangiftetermijnen in de gaten en voer de nodige controles uit voor zowel de financiële vereisten als de mogelijke belastingvoordelen voor mijn opdrachtgevers.

Loopbaan

Na mijn studie Accountancy-RA aan de Hogeschool van Utrecht ben ik begonnen aan mijn loopbaan in de interim & finance branche.

Ik ben gestart bij een kleiner accountantskantoor in Amstelveen waar ik met verschillende aspecten van het accountantsvak in aanraking ben gekomen. Ik heb daar veel ervaring opgedaan op het gebied van accountantscontrole, het samenstellen van jaarrekeningen, voorbereiden van inkomstenbelasting -, vennootschaps- en BTW belastingaangiftes. Na twee jaar heb ik een volgende stap naar een Duitse vastgoedbelegger gezet om daar de rol van assistent controller te vervullen. In de avonduren heb ik mijn opleiding HOFAM met succes afgerond als Qualified Controller en kreeg toen de kans om controller te worden bij deze belegger.

Hierna volgde de stap naar een trustkantoor specifiek voor twee vastgoedbeleggers die kantoor hielden in Nederland. Ik heb voor General Electric het platform voor voornamelijk Oost-Europese vastgoedontwikkelingen structuur gegeven. De eerste opdracht die ik heb uitgevoerd als zelfstandig ondernemer is het inwerken van mijn opvolger bij GE. Daarna heb ik bij Morgan Stanley Real Estate Funds jaarrekeningen opgesteld voor dertig entiteiten. Vervolgens ben ik anderhalf jaar betrokken geweest bij het OV chipkaart project, eerst als change manager en daarna als financieel controller. Daarna volgde Amgen, een groot Amerikaans farmaceutisch bedrijf. Hier heb ik anderhalf jaar de rapportages verzorgd voor het Amerikaans hoofdkantoor, accountantscontroles begeleid voor een Duitse en Engelse R&D dochteronderneming en mijn werkzaamheden overgedragen aan een extern kantoor in India.

In de tijd waarin ik opdrachten als interim-manager heb uitgevoerd, heb ik de klantenportefeuille van mijn onderneming uitgebreid. Dit heeft geresulteerd in een aantal relaties voor wie ik momenteel de jaarrekeningen opstel, KvK documenten deponeer, VPB aangiftes verzorg en de inkomstenbelasting indien. Ik ben voornemens mijn klantenportefeuille uit te breiden, waarbij ik kan steunen op mijn ruime carrière als financieel professional in het vastgoed en diverse andere branches.